Wednesday, September 29, 2010

Chilli's..KLCC


Ha kali jie kite g KLCC plak..jom singgah kat Chilli's..masuk tempat nie suasana tiba-tiba berubah..macam g holiday kat negeri mat salleh..view dalam restoren nie ala2 Hollywood...santai..macam kat pekan cowboy ade jugak..ni menu yang d try..









nachos..

Tuesday, September 21, 2010

Pecal ohh Pecal...pecal LELE??pecal ayam??TERBAIKKK...




Makanan ni sangat simple..nasik putih,sambal pecal,ulam-ulam ngan ayam..tp kalau nak ikan pun bolehhh..
Ramai yang datang kat Sri Nilam nie just because of its Pecal Lele..even artis Adibah Noor pun datanggg..Pecal Lele??mesti korang tertanya-tanya Lele??ape tu?? actually lele tu ialah sejenis ikan..ikan ape??? Ikan Keli daaa...Pecal ni makanan orang JOWO..(Jawa) kaum jawa mengelar keli lele jadi la Pecal Lele..
Harge die RM 5 sahaje sepinggan..


macam-macam menu ade..tp pecal kat kedai nie THE BEST!!                                                                                   

kedai nie dekat food court Sri Nilam Zon 14 Ampang..depan food court nie ade Masjid

TIMES SQUARE!!

Ni Kedai Kios tu
Besides roti nie ade lagi sandwish 2 choices..pilih yang ham ni...
see..unique right??
Selalu je g Times Square..singgah-singah la kat kedai makan yang sempoi ni..kat tingkat 2 Central TS..
UNIQUE...OOOOoo roti die..sup die pon sodappp..ade 4 jenis sup..sup clamp,mushrooms,chicken ngan prawn kalau x silap.. harga die below RM15 je blh makan 2 orang..makanan nie xberat nak makan time2 tekak gatal saje-saje nak makan..HEHEHEE...

Friday, September 10, 2010

MELAKA!! Bandar Bersejarah...

Traffic Light
SATAY!!



Makanan kat sini boleh tahan..Not bad at all..yang paling penting..MURAHH....semua makanan ni termasuk air bru RM 61 ikan siakap die Besarrrrrrrrrr Punye...and the most special thing is air Trafic Light die..colorful...