Sunday, October 10, 2010

LEPAK OLD TOWN WHITE COFFEE JOMMM...

BBQ CHICKEN EGG

CURRY MEE


SIAM FRIED CHICKEN

LEMON TEA,WHITE MILK TEA & HONEY LEMON


GUYSSS..sorry lupala harga makanan nie..maklumlah..lapa sangat sampai lupa nak tulis harga...heheheh

JOM G MAKAN KAT FRUIT LAND

Amalkan pemakanan gaya hidup sihat di sini..=)
Lokasinya tak jauh pun..kat food court Jaya Jusco Maluri..



CRAB MEAT EGG TOAST RM 5.90

DRIED SAMBAL SOTONG NOODLE RM 8.90

DUMPLING SOUP RM 6.90


JAPANESE FOODS

chicken rice udon RM15

CITRUS WITH SOUR PALM JUS RM5.50





YUKI UDON RM14

SEDAPPP!!


LUPE NAME NIE APE HIHI

MISO SOUP RM2.50

EBI FRIED RM9

GUYSSSSSSSSSSSSS YOU SHOULD TRY...=) LOCATION OF  ICHIBAN RAMEN RESTAURANT IS AT JAYA JUSCO FOOD COURT NEXT TO MADAM LIM RESTAURANT







Wednesday, September 29, 2010

Chilli's..KLCC


Ha kali jie kite g KLCC plak..jom singgah kat Chilli's..masuk tempat nie suasana tiba-tiba berubah..macam g holiday kat negeri mat salleh..view dalam restoren nie ala2 Hollywood...santai..macam kat pekan cowboy ade jugak..ni menu yang d try..









nachos..

Tuesday, September 21, 2010

Pecal ohh Pecal...pecal LELE??pecal ayam??TERBAIKKK...




Makanan ni sangat simple..nasik putih,sambal pecal,ulam-ulam ngan ayam..tp kalau nak ikan pun bolehhh..
Ramai yang datang kat Sri Nilam nie just because of its Pecal Lele..even artis Adibah Noor pun datanggg..Pecal Lele??mesti korang tertanya-tanya Lele??ape tu?? actually lele tu ialah sejenis ikan..ikan ape??? Ikan Keli daaa...Pecal ni makanan orang JOWO..(Jawa) kaum jawa mengelar keli lele jadi la Pecal Lele..
Harge die RM 5 sahaje sepinggan..


macam-macam menu ade..tp pecal kat kedai nie THE BEST!!                                                                                   

kedai nie dekat food court Sri Nilam Zon 14 Ampang..depan food court nie ade Masjid

TIMES SQUARE!!

Ni Kedai Kios tu
Besides roti nie ade lagi sandwish 2 choices..pilih yang ham ni...
see..unique right??
Selalu je g Times Square..singgah-singah la kat kedai makan yang sempoi ni..kat tingkat 2 Central TS..
UNIQUE...OOOOoo roti die..sup die pon sodappp..ade 4 jenis sup..sup clamp,mushrooms,chicken ngan prawn kalau x silap.. harga die below RM15 je blh makan 2 orang..makanan nie xberat nak makan time2 tekak gatal saje-saje nak makan..HEHEHEE...

Friday, September 10, 2010

MELAKA!! Bandar Bersejarah...

Traffic Light
SATAY!!



Makanan kat sini boleh tahan..Not bad at all..yang paling penting..MURAHH....semua makanan ni termasuk air bru RM 61 ikan siakap die Besarrrrrrrrrr Punye...and the most special thing is air Trafic Light die..colorful...

Sunday, August 22, 2010

makanan timur??? ARAB bebb..LAYANNNNNNNNNNNN..


ni namenye HUMOUS

nie gambar sekitae tempat arab nie

ni lamb tagine..
ni ha map die..datang la boleh kongsi-kongsi pendapat nanti..


Hey..penah try makan makanan Arab x?? kitorang nak suggest kat korang nie..kat Ampang ade satu port makan Arab terbaik la buat mase nie..kat Jalan Damai Ampang..makanan die memang Arab style la..name di THE CASTLE..bukan makanan je arab..enviroment die pun dah macam kat arab da...bulan puasa nie diorang ade promotion buffet..tap ala cart die pun best jimat gak la sebbab satu pinggan boleh kongsi 2 orang..banyakk..berbaloi baloiiii!! meh tengok menu-menu die..ngan tempat makan die..Bbagi yang makan sampai tak larat tu korang siap boleh baring lagi lepas makan n lepas tu ape lagi sambung balik melantak la..wakakakaaa ..santaiiii beb..

tunggu apa lagi??JOM MAKANNNNN....

terbaikkkk!!
sedappp
Hari ni dah masuk hari ke 12 umat Islam menunuaikan ibadah puasa..Bagi yang berpuasa tu kami bertiga ni nk rekemenkan korang-korang tempat-tempat yang menarik tertarik kau memang THE BOMMMMM!! such at kat Amapang..tempat die betul-betul kat belakang RISDA..kat sane ada macam-macam lauk pauk yang not bad la rasanye..the most important thing..majoriti regular customer kat sane semuanye friendly gilerrrr beb..name kadai nie RISDA CORNER..kat sane ada kedai burger..kedai satay..and the 1 kitorang nk suggest ialah kedai western die..namenye D'JUNKGURL WESTERN...superbbb beb...harganye pun murah..affordable la bagi student-student macam kitorang nie..yelakan..duit PTPTN kan xmasuk lagi..hahahha...jom check it out the menu..

Wednesday, August 11, 2010

MARI MARI MARI!!!

Assalammualikum...selamat sejahtera kepada para pembaca blog kami...blog ini dicipta oleh  tiga sekawan yang hanye mahu dikenal sebagai anun, mimie dan amoi....kami bertiga memang suke sangat bab makan-makan nie.
So blog ini hanye akan membincangkan tetang makanan sahaja yer. Bulan Ramadhan al-mubarak telah pon bermula. Bagi umat islam wajib lah berpuase pada siang hari.Tetapi bagi kaum wanita kalau yang tak berpuase tue harap maklum la. heheh..Yang bestnyer pada bulan puase adalah bazar ramadhan nyer..pelbagai makanan yang boleh kita dapati disana. Harge pun agak murah berbandingkan jika kita makan di kedai. Tapi kene lah pandai cari port. Jangan risaw kerana kami akan tolong anda untuk mencarikan bazar-bazar yang menarik disekitar Kuala Lumpur nie. Kepada para pembaca diluar sane yang sedang tunggu untuk berbuka or tengah memikir untuk makan apa buka nie, layan la dulu blog kami nie. Mane tahu kami dapat membantu anda untuk membuat keputusan untuk makan apa berbuka nie..